جرم جعل سند
نوشته شده توسط : pari

جعل سند چیست؟
جعل به دو نوع جعل مادی و معنوی یا ماهوی تقسیم می شود و جعل در چارچوب این دو موضوع انجام خواهد شد. جعل مادی یعنی انعقاد قراردادی غیر از آنچه توافق شده است نوعی فریب است. در حالی که تشخیص جعل سند از تخریب سند و تفکیک استفاده از مهر سفید از جعل سند خود موضوع دیگری است. جعل فکری ممکن است با تنظیم قراردادی بر خلاف آنچه که طرفین معامله دیکته یا بیان کرده اند اتفاق بیفتد.
مجازات جعل چیست؟
طبق ماده 536 قانون مجازات اسلامی، هرکس در اسناد یا نوشته‌های غیررسمی جعل یا جعل کند یا عالماً از آنها برای جعل استفاده کند، علاوه بر جبران خسارت ناشی از حبس از 6 ماه تا 2 سال یا از 3 تا 12 میلیون ریال خواهد بود. 
طبق ماده 536 قانون مجازات اسلامی هرکس در اسناد و نوشته های غیررسمی سند مجعول را جعل کند یا از آن استفاده کند. وی علاوه بر غرامت به حبس از 6 ماه تا 2 سال یا جزای نقدی از 3 تا 12 میلیون ریال محکوم خواهد شد. همچنین بر اساس مواد 532 تا 534 قانون مجازات اسلامی، چنانچه کارمند دولت در انجام وظایف و امور مربوط به شغل خود در سند رسمی جعل کند به حبس از یک تا پنج سال یا به حبس محکوم خواهد شد. از 6 تا 30 میلیون ریال جزای نقدی بپردازد. جعل اسناد و نوشته‌های رسمی، کارمند دولت نیست، مجازات وی از ۶ ماه تا ۳ سال حبس و یا از ۳ تا ۱۸ میلیون ریال جزای نقدی است.

جعل شامل چه اعمالی است؟
ساختن متن یا سند، ساختن مهر، خراشیدن یا تراشیدن، نوشتن، افزودن، حذف، سیاه‌کردن قسمتی از متن، تغییر تاریخ سند، چسباندن دو نوشته مختلف به هم، استفاده از مهر دیگر بدون اجازه صاحب آن، از جمله مصادیق آن جرم جعل اسناد است.
در صورت وقوع جعل امضا می توان با طرح شکایت کیفری به دادسرا، چک را به کارشناسان خوشنویسی ارجاع داد. البته لازم به ذکر است که در صورت موجود بودن نسخه ای از قرارداد و در دسترس نبودن اصل آن، جعل ثابت نخواهد شد.
برای طرح شکایت کیفری، باید به دادگاه محلی محل ارتکاب جرم مراجعه کنید.
بر اساس ماده 527 قانون مجازات اسلامی، هرکس مدارک شغلی یا تحصیلی دیگر را تحصیل کند به حبس از یک تا سه سال محکوم می شود و در صورت جعل چک قابل تعقیب است.
جعل عبارت است از: نوشتن نوشته یا سند یا مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیررسمی، خراشیدن یا تراشیدن یا نوشتن یا الصاق یا پاک کردن یا اثبات یا سیاه‌کردن یا ارائه یا تأخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ واقعی یا الصاق. نوشته به نوشته دیگری یا استفاده از مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و مانند آن به قصد تقلب.
شرایط ارتکاب جرم جعل


1. موضوع جعل باید سند یا نوشته یا سایر موارد مندرج در قانون باشد.
۲. جعل در چیزی که خود جعلی نیست متصور است.
3. به طور معمول باید امکان سوء ظن و گمراه کردن دیگران را فراهم کند.
4. موضوع جعل ماهیت ساختگی دارد و صرف داشتن اطلاعات نادرست برای ارتکاب جرم جعل کافی نیست.
همچنین در صورتی که برای ارتکاب جرم جعل، آثار مجرمانه دیگری مانند توهین به مقدسات و ضرب و شتم مشاهده شود، مرتکب علاوه بر اجرای مجازات های مذکور در قانون مجازات اسلامی، مکلف به جبران مسئولیت مدنی نیز می باشد.

براي ورود به سايت حامیان عدالت و اطلاعات بیشتر در خصوص جعل سند كليك كنيد.





:: برچسب‌ها: جعل سند ,
:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 بهمن 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: